zondag 19 oktober 2014

Geschiedenis

In 2008 begon de gemeente Borne met het project KANS: Kinder Activiteiten Na School. Hiervoor vroegen ze of wij (ik, Miriam dus, en Annemieke) in het Kulturhus een sieraden knuselgroep wilden starten. Natuurlijk wilden we dat (gaaf toch,)maar helaas voor de start van het allereerste blok géén aanmeldingen.
Maar ze hadden een alternatief voor ons in Zenderen in Het Rigtershoes. En daar hebben we dan het begin van de Knutselclub Rigtershoes!




Het eerste blok van 8 keer een middag, zijn we gestart met een hele grote groep van wel 16 kinderen. Toen hadden we een wachtlijst als er dan een kind uitviel vanwege bv ziekte dan kon een ander kind van die lijst komen knutselen. Ook hadden we toen elke week een knutselmiddag, maar dat bleek toch te veel van het goede. We zijn verder gegaan met om de andere week, want dan konden we de week er tussen in de voorbereidingen treffen voor de eerst volgenden knutselmiddag. En zo is het tot op heden nog. Wel hebben we nu ook kortere blokken van 3, 4 of 5 keer, net zoals we in kunnen plannen door vakanties die er tussen door lopen. Meestal 2 blokken na de zomer vakantie en 2 in het nieuwe jaar voor de zomervakantie.

Helaas hebben we ook in de loop van de jaren een groepje van maar 3 kinderen gehad. Maar het was altijd gezellig en wat hebben we leuke dingen gemaakt zeg.

Een impressie van onze eerste blok :





Geen opmerkingen:

Een reactie posten